Tempels Management
Project

ING House, Amsterdam

ING House, gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, is het hoofdkantoor van ING verzekeringen. Het gebouw heeft een bijzondere constructie en is energiezuinig. Door speciaal aangestuurde installaties in het gebouw blijft het klimaat in de kantoren optimaal.

Speciale glaskleppen in de glazen buitengevel ventileren de spouwruimte aan de zonzijdes. De zonweringen worden aangestuurd door een speciaal weerstation in het pand. 

Tempels heeft vanuit BVL Bouwadvies diverse kleine verbouwingen in het gebouw begeleid. 

 

Feiten en cijfers

Bouwperiode                            1999-2002 (34 maanden)

Betrokken                                  2008 -2009

Opdrachtgever                          ING Real Estate (verbouwing)

Architect                                    Meyer en Van Schooten Architecten